Scenic Flights starting from 7.000 HUF/person!

english version>


Dunakanyar - Vártúrák - Kékestető - Balaton

Ebédelj a tengerparton, leszállópálya a strandon!

SZÜLETÉSNAP - LEÁNYKÉRÉS - PEZSGŐJÁRAT


2009. december 16., szerda

Horvát tengerpart


A horvát Adria ezer szigetével sokunkat mágnesként vonz.

Szép a szárazföldről, lenyűgöző a tengerről. A kopár szigetek igazi szépségüket csak a levegőből fedik fel. A csupasz sziklaszirtek formái innen rajzolódnak ki teljes mértékben, kietlenségük játékossággá szelídül.

Úticélunkat tucatnyi repülőtér közül választhatjuk ki. A jól ismert Krk, Pula, Zadar, Split vagy Dubrovnik egyaránt rendelkezik repülőtérrel, ahonnan rövidebb-hosszabb autózással elérhetjük a világhírű városokat vagy a tengerpartot.

Ezekre a helyekre azonban, a sikeres horvát autópálya-fejlesztéseknek köszönhetően, ma már könnyen eljuthatunk autóval akár egy hétvégi kiruccanás erejéig is. Ide nem elsősorban a repülés gyakorlati előnyei, hanem a rendkívüli élmény miatt érdemes a légi utat választani.

Az Adria igazi arcát az autóval csak nehézkesen elérhető szigeteken mutatja meg. Szerencsére ilyen helyeken is létesítettek repülőtereket. A legismertebbek a kvarneri Mali Losinj és a dalmáciai Brac. Ide egy rövidebb kirándulásért sokkal célszerűbb repülővel leugrani, mint autózni és kompozni, különösen a nyári tömegben.

Az igazi kalandot azonban két kisebb füves repülőtér rejti.

Losinjtól pár perc repülésre emelkedik ki az időtlen nyugalmat árasztó Unije szigete. A közvetlen a tengerparton fekvő leszállópályától pár perc sétával elérhető mind a strand, mind a legnagyobb szezonban is nyugodt városka.

Brac-tól szintén csak pár perc repülés Hvar szigete. Itt Starigrad várostól 15 perc sétára van egy füves repülőtér ahol akár sátorozni is lehet. Busszal vagy taxival akár az Adria sokunk szerint legszebb városába, Hvar-ba is át lehet menni.

Ezért a két szigetért mindenképpen érdemes repülőre szállni! De ne feledjük, az út maga legalább akkora élmény, mint ami ott vár ránk.

Repült idő: útvonaltól függően 6 óra és 7 óra.